1.395 personen met Pfizer gevaccineerd
30 Aug 2021, 07:57
foto
Jeugdigen tussen 12 en 18 jaar mogen zich laten vaccineren met Pfizer. Hier is het afgelopen weekend flink gebruik van gemaakt. (Foto's: René Gompers)


Het afgelopen weekend hebben meer dan 1.395 personen zich met Pfizer gevaccineerd. Zaterdag is er proef gedraaid; er zijn toen 208 personen (90 procent kinderen tussen 12 en 18 jaar) ingeënt. Bij de officiële start op zondag, zijn 1.187 personen met Pfizer geprikt. Negen daarvan hebben de tweede prik gekregen. Zij hebben hun eerste dosis in het buitenland ontvangen.
 
“Het is vrij druk geweest,” deelt superviserende arts, Natanaël Filemon van het vaccinatie team mee. “Het enthousiasme zat erin. De meeste ouders zijn al gevaccineerd. Sommige zijn met drie en vier kinderen gekomen. Dat heeft het extra druk gemaakt. Maar we hebben erop geanticipeerd en konden het opvangen.” Een deel van het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) is speciaal ingericht voor de vaccinatiecampagne met Pfizer.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is dik tevreden. “Toen ik binnenkwam zag ik een hele grote aanloop,” haalt hij aan. “Dat betekent dat er een enorme motivatie is. Niet alleen jongeren maar ook ouderen zijn er. Het is goed om te zien dat de ouders zich ook laten vaccineren. Ons doel is om zoveel mogelijk te vaccineren.” Voorlopig wordt er alleen bij KKF met Pfizer gevaccineerd. Het is bestemd voor personen vanaf 12 jaar.

Ramadhin en Filemon halen aan dat er heel lang gewacht is op dit merk vaccin. “We hopen dat meer mensen zich nu wel gaan laten vaccineren,” merkt de bewindsman op. Filemon roept de gemeenschap nog eens op om zich te beschermen tegen het coronavirus: “Maakt u flink gebruik van de mogelijkheden. U kunt kiezen tussen AstraZeneca, Sinopharm, Moderna en nu Pfizer. Dat is vrij uniek voor zo een klein land als Suriname. Heel veel vaccins zijn ter beschikking. Het enige wat nog ontbreekt zijn de mensen. Kom vaccineren.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May