Verhuurder appartement in verzekering gesteld
28 Aug 2021, 22:57
foto


Martin M. is na te zijn ontboden door de politie van het bureau Geyersvlijt voor diefstal en verduistering aangehouden. Een vreemdeling deed aangifte tegen de verhuurder. De aangever verklaarde dat hij voor de periode van 15 juli tot 15 augustus tegen betaling van SRD 750 zijn intrek in één van de vertrekken van het appartement van Martin M. had genomen. Nadat deze huurperiode was verstreken ontstond er een woordenwisseling tussen de vreemdeling en de verhuurder. Ook bleek geld te zijn ontvreemd uit zijn ruimte.

De huurder vertrok op woensdag 18 augustus samen met zijn vriendin naar het binnenland. Tijdens zijn afwezigheid merkte een getuige op dat de eigenaar van het appartement de ruimte van de vreemdeling was binnengelopen. Toen de verhuurder weer naar buitenkwam, plaatste Martin M. een ander slot op de deur van de ruimte die bewoond werd door de huurder, meldt de politie Public Relations.

De getuige stelde de vreemdeling telefonisch hiervan in kennis, waardoor de huurder in de avond van 23 augustus terugkeerde naar de stad. Bij aankomst bij het appartement zag de huurder dat hij zich niet kon begeven naar zijn ruimte, omdat er een ander slot op de deur was geplaatst. Partijen konden geen overeenstemming bereiken, waardoor de politie van Geyersvlijt werd ingeschakeld.

Hierna begaf de vreemdeling zich tot de ruimte en ontdekte er een groot geldbedrag van hem was verdwenen. De huurder deed direct aangifte op het politiebureau Munder. Na te zijn ontboden, meldde Martin M. zich aan en werd direct aangehouden. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verhuurder Martin door de politie in verzekering gesteld.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May