Asabina: Afobakaweg niet vernoemen naar Ramdin
27 Aug 2021, 10:21
foto
BEP-fractieleider Ronny Asabina.


Ronny Asabina, fractieleider van BEP, heeft in De Nationale Assemblee de aandacht gevraagd voor het voorstel van de organisatie 'Kela kie Poedja' om de Afobakaweg te vernoemen naar Henk Ramdin, oud-directeur van Suralco.

Sinds de indiening van het voorstel is er een storm van kritiek losgebarsten. Assembleelid Edgar Sampie (ABOP) heeft ronduit aangegeven dat hij faliekant ertegen is. De totale Saramaccaanse gemeenschap is fel gekant tegen de vernoeming.

Asabina merkte op dat Ramdin zeker een voorbeeldige Surinamer is. Daar gaat het niet om, maar vernoemen van de Afobakaweg is een stap te ver. Hij wil weten van de minister van Binnenlandse Zaken wat de status is van het verzoek.

Indien het verzoek nog niet gehonoreerd is, wil hij dat zulks ook niet gebeurt. Indien het verzoek reeds gehonoreerd is, moet dit worden teruggedraaid.

Deze kwestie moet volgens Asabina zonder emoties in het juiste perspectief worden bekeken. Assembleevoorzitter Marinus Bee ondersteunt Asabina om de emoties achterwege te laten. Hij ondersteunt de BEP-fractieleider dat de minister van Binnenlandse Zaken De Nationale Assemblee informeert over de status van de aanvraag. Dit is nog niet gebeurd.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May