Trinidad: Delta-variant van Guyanese, Amerikaanse passagiers
27 Aug 2021, 05:29
foto
In Trinidad en Tobago is de Delta-variant door passagiers binnengebracht.


In Trinidad en Tobago zijn nog twee gevallen van de Delta-variant geregistreerd. Het land heeft nu officieel vijf gevallen van de Delta-variant. De variant werd ontdekt bij twee mensen die recentelijk vanuit de VS en Guyana naar Trinidad terugkeerden.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dat de twee mensen negatieve PCR-tests hebben overgelegd, die 72 uur voor hun aankomst was genomen, zoals vereist door de quarantaineprotocollen. Na aankomst zijn er uitstrijkjes van hen genomen die positief testten op Covid-19.

Beide patiënten zijn geïsoleerd in een staatsfaciliteit en zullen in isolatie blijven totdat ze voldoen aan de verbeterde ontslagcriteria voor personen met zorgwekkende Covid-19-varianten. In zijn publicatie zegt het ministerie van Volksgezondheid dat de aanwezigheid van de Delta-variant werd bevestigd via onderzoek in het laboratorium van de Faculteit der Medische Wetenschappen, UWI.

Onderzoek heeft gesuggereerd dat de Delta-variant gemakkelijker van persoon tot persoon wordt verspreid in vergelijking met eerdere varianten, en naar schatting twee tot vier keer meer overdraagbaar is dan de oorspronkelijke Wuhan-afstamming van het virus.

Het is ook bewezen dat personen die deze variant hebben opgelopen mogelijk vatbaar zijn voor een verhoogd risico op ernstige ziekte en ziekenhuisopname. De Delta-variant kan ook leiden tot een toename van gevallen van Covid-19 bij jongere leeftijdsgroepen en bij degenen die eerder zijn geïnfecteerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May