Kinderen Abadoekondre krijgen als eerste schoolpakketten
22 Aug 2021, 15:20
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo in gesprek met enkele kinderen uit Abadoekondre in Marowijne. (Foto's: Sozavo)


Het achtste schoolpakketten van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) is zaterdag gelanceerd te Abadoekondre in het Maria Internaat te Marowijne. Dit project is een beleidsmaatregel uit het sociaal vangnet. Scholieren uit zwakke huishoudens en opvanginstellingen krijgen ondersteuning. De kinderen worden gemotiveerd om hun uiterste best te doen op school.

Minister Uraiqit Ramsaran legde uit dat Sozavo belast is met het uitvoeren van 16 maatregelen uit het sociaal vangnet. Het kan weleens een tijd duren voordat de hulp aankomt bij delen van de samenleving maar, hij verzekert de samenleving dat het wel goed komt.

Vicepresident Ronnie Brunswijk merkte op dat wonen in het internaat niet vreemd voor hem is, daar hij ook in één heeft gewoond in zijn jongere jaren. "Maar door hard te werken en doorzettingsvermogen is alles mogelijk, want jullie zijn de toekomst".



Departementsdirecteur Melitia Sentelia onderkent de moeilijke situatie waarin gezinnen zich bevinden, vooral met het oog op het nieuwe schooljaar is het ministerie zich ervan dat hulp aangeboden moet worden.  Districtscommissaris van Marowijne Zuid-West, Olivia Dominie, was ook aanwezig bij de overhandiging van de schoolpakketten, meldt het ministerie. 

Ook het kindertehuis Leliëndaal in Commewijne heeft schoolpakketten gekregen van minister Ramsaran. In een later stadium zullen ook andere gebieden en organisaties worden voorzien van schoolspullen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May