NDP roept ontevreden leden op terug te keren naar huis
21 Aug 2021, 17:16
foto
NDP-ondervoorzitter Jennifer Simons heeft de sessies in Paramaribo gecoördineerd.


De NDP roept alle leden, teleurgestelde leden, ontevreden leden, leden die verkeerd gestemd hebben en alle anderen, terug naar huis. "Laten we de problemen en teleurstellingen bespreken en de harde noten in huis kraken. De regering van 2010 tot 2020 heeft met geheel haar hart gewerkt voor Suriname. De resultaten zijn zichtbaar. De NDP erkent dat er fouten zijn gemaakt en dat dergelijke fouten nooit meer mogen plaatsvinden. Wie niet werkt, maakt geen fouten! Echter is niet alles verkeerd gegaan, zoals men u wil laten geloven. De NDP is de enige partij die genoeg ruimdenkend is op onder andere politiek, bestuurlijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk gebied om het verschil te maken."

De paarse partij heeft met haar operatie 'NDP op weg' in de afgelopen twee weken alle twaalf subafdelingen van Paramaribo bezocht. Weg naar Zee, Welgelegen, Munder, Centrum, Blauwgrond, Rainville, Flora, Beekhuizen, Tammenga, Pontbuiten, Latour en Livorno! "Onder normale omstandigheden hadden we Paramaribo in een één sessie kunnen afronden, maar vanwege de geldende Covid protocollen zijn er kleine groepen gemaakt, meldt de NDP Media en Communicatie in een persbericht.

De rode draad bij alle sessies is hetzelfde is als in de andere districten. Dezelfde problemen, dezelfde zorgen maar ook dezelfde strijdlust en toch een beetje meer diepgang in onderwerpen omdat het bestuurscentrum van het land in Paramaribo is. “De NDP moet van zich laten horen, het is genoeg”, riep een vrouw die enkele problemen in haar woongebied aanhaalde. Een jong lid zei: “De NDP is de enige partij met een landelijke vertegenwoordiging, waarom doen we er niet meer mee”? Hij riep de aanwezigen van de partij op de partij met trots en waardigheid uit te dragen.

Partij veteranen zoals de Ramon Abrahams en Iwan Graanoogst zien het als hun plicht om aan kennisoverdracht te doen. Ze hebben aangegeven dat zij tijdens de volgende politieke kampioenschappen aan de kantlijn zullen staan en met trots kijken naar het enthousiasme van jonge, goed opgeleide spitsen en andere voetballers op het veld. De aanwezigen hebben gevraagd naar gerichte politieke kadervorming in partijverband. Men heeft de ruimte gehad om vragen te stellen en om hun misnoegen te uiten over interne aangelegenheden en de toekomst van de partij en het land. De partij toppers hebben de structuren geïnformeerd en ook tot rust gebracht. De drang van de partijleden is enorm groot om hun misnoegen publiekelijk te uiten over de gang van zaken in het land.

In Paramaribo was ex-Assembleevoorzitter tevens ondervoorzitter van de NDP, Jenny Simons, verantwoordelijk voor de coördinatie van de sessies. Zij en overige sprekers hebben bij hun spreekbeurt ook gebruik gemaakt van audio en visuele informatie om bepaalde onderwerpen beter te illustreren. "Ondanks de verschillende sessies in kleinere groepen zijn gehouden, hebben wij als grote partij nog niet eenieder kunnen ontvangen en werken wij er aan dat de boodschap al onze leden bereikt. Ondertussen vragen wij om waakzaam te blijven," zegt de partij. De NDP roept de  regering op om te werken voor Suriname en de Surinamers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May