Bouterse vermoedt dat kleinzoon wapendiefstal heeft gepleegd
21 Aug 2021, 00:47
foto


De diefstal van wapens in de wapenkamer van ex-president Desi Bouterse zou vermoedelijk door zijn kleinzoon Walter Bouterse zijn gepleegd. Dit komt tot uiting in het politieverhoor van het ex-staatshoofd.

Bouterse ontdekte op 22 juni de diefstal van wapens toen Walter suïcide had gepleegd. Hij kwam te weten dat wapens en delen van wapens en munitie in het pand van Walter waren gevonden. Dat was reden genoeg voor hem om te vermoeden dat die uit zijn wapenkamer zijn genomen. Toen Bouterse het bericht kreeg dat Walter zelfmoord had gepleegd, is hij in zijn wapenkamer gegaan. Hij ontdekte dat wapens en munitie ontbraken. Daarom liet hij aangifte doen bij de Militaire Politie.

Het vermoeden bestaat dat Walter een van de sleutels heeft genomen om in de wapenkamer te gaan. Die gestolen sleutel was in de kast van zijn echtgenote, Ingrid Waldring-Bouterse, bewaard. Bouterse vermoedt dat zijn kleinzoon de sleutel moet hebben weggehaald, omdat hij vrijelijk toegang had tot alle ruimtes in het huis.

Er waren drie sleutels van de wapenkamer. Een van de sleutels bleef altijd in de tas van Bouterse, de tweede in zijn locker en de derde in een kast van zijn echtgenote. Bouterse verklaart dat hij voor de laatste keer in zijn wapenkamer is gegaan in de periode tussen het overlijden van Boy Guardiola en diens begrafenis in de tweede week van juni. In die periode zag de wapenkamer er normaal uit voor hem. Hij vermoedt dat de diefstal heeft plaatsgevonden tussen de periode waarin hij voor de laatste keer in de wapenkamer is geweest en de dag dat Walter zelfmoord heeft gepleegd.
Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December