President Santokhi en delegatie terug in Suriname
20 Aug 2021, 15:00
foto
Aankomst van president Chan Santokhi en zijn delegatie op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Hij wordt begroet door diverse hoogwaardigheidsbekleders. (Foto's: René Gompers)


President Chan Santokhi en delegatie zijn vanmiddag teruggekeerd in Suriname. Op de Johan Adolf Pengel Luchthaven heeft vicepresident Ronnie Brunswijk het protocol van overdracht getekend. De president neemt zijn grondwettelijke taken weer over.

Met de president waren onder andere meegereisd zijn echtgenote Mellisa Santokhi-Seenacherry en de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme, David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Riad Nurmohamed van Openbare Werken. Vertegenwoordigers van Staatsolie en het bedrijfsleven waren ook van de partij.

Er zijn gesprekken gevoerd over de politieke en economische samenwerking, veiligheid en controle op de Corantijn als grensrivier. Samenwerking over olie en gas is eveneens aan de orde geweest. De president bracht ook een kennismakingsbezoek aan de onlangs aangetreden Caricom secretaris-generaal Carla Barnett.

In een persconferentie zullen het staatshoofd en zijn delegatie ingaan op de resultaten van het vierdaagse bezoek aan het buurland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May