Man verdacht van doden partner
20 Aug 2021, 06:33
foto


Romano W. moest zich donderdag voor de rechter verantwoorden voor doodslag van zijn partner Siquella Liesdek (20). Officier van justitie Roline Gravenbeek heeft de zaak van de man voorgedragen, waarna deze in behandeling is genomen.  

Bij de eerste behandeling gaf Gravenbeek aan rechter Roy Elgin te kennen dat de moeder van Liesdek een brief heeft gericht aan het Openbaar Ministerie met het verzoek om de behandeling van de zaak bij te wonen. De rechter heeft dit verzoek gehonoreerd. De moeder zal ook als getuige worden gehoord in oktober.

Liesdek werd in de vooravond van zondag 16 mei met een schotwond in haar linkerborst, door haar 35-jarige partner Romano W. overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer kwam kort na aankomst op de SEH te overlijden.

De politie meldde eerder in een persbericht dat de man na alle bijzonderheden van zijn vrouw te hebben doorgegeven aan het personeel van de SEH, de ziekeninrichting had verlaten. Romano W., die rechtsbijstand krijgt van advocaat Maureen Nibte, meldde zich met het wapen na twee uren aan bij de politie.

Volgens zijn verklaring was hij alleen thuis met zijn vrouw. Terwijl hij de was buiten deed, merkte hij op dat Liesdek met zijn illegaal vuistvuurwapen naar buiten liep. Hij probeerde haar het wapen afhandig te maken, maar dit ging per ongeluk af. De jonge vrouw liep daarbij een schotverwonding op in haar linkerborst. Romano W. bracht zijn vrouw met wie hij ongeveer vier tot vijf jaar samenwoonde en een kindje van vijf maanden heeft, direct naar de SEH.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May