KOB en COB willen in petitie verlichting van hun situatie
16 Aug 2021, 18:57
foto
Leerkrachten aangesloten bij de KOB en COB op het terrein van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. (Foto: CDS)


De Katholieke Onderwijzersbond (KOB) en de Christelijke Onderwijzersbond (COB) vragen de aandacht van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur voor de stijgende brandstofprijzen en de economische situatie waarin de leerkrachten verkeren. KOB-voorzitter Bernice Barron benadrukte dat onderwijsgevenden niet uitkomen.

Vertegenwoordigers van KOB en COB hebben vandaag een petitie ingediend bij het ministerie. Deze is in ontvangst genomen door Onderwijsdirecteur Gracia Valies-Ormskirk. Ze doen het voorstel dat de brandstofprijzen worden teruggedraaid. Als dat niet mogelijk is vragen zij een vervoerstoelage of dat alle leerkrachten gratis worden vervoerd, meldt de Communicatiedienst Suriname in een persbericht.

De onderwijsbonden hebben de wens uitgesproken voor het verruimen van de belastingschijven. Vanwege de vele prijsverhogingen vragen leerkrachten om in aanmerking te komen voor tandheelkundige zorg en kledingtoelage. Directeur Valies-Ormskirk heeft de aanwezigen beloofd de petitie te zullen overhandigen aan minister Levens.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May