Haïti: Zware aardbeving, vrees voor veel doden
14 Aug 2021, 11:55
foto
Een zware aardbeving heeft Haiti getroffen. De beving had een kracht van 7.2.


Een zware aardbeving heeft Haïti getroffen. De aardbeving met een kracht van 7,2 trof het westen van het land, met het epicentrum ongeveer 8 km van de stad Petit Trou de Nippes, volgens de US Geological Survey (USGS). Ambtenaren vertelden verslaggevers dat er doden waren gevallen. Op sociale media werden beelden van beschadigde en ingestorte gebouwen gedeeld.

Haïti is nog steeds aan het herstellen van een verwoestende aardbeving in 2010. De USGS zei dat de aardbeving van zaterdag werd geregistreerd op een diepte van ongeveer 10 km. Het epicentrum lag zo'n 150 km van de dichtbevolkte hoofdstad Port-au-Prince.

"Ik kan bevestigen dat er doden zijn gevallen, maar ik heb nog geen exacte tol", zegt Jerry Chandler, Haïti's directeur van civiele bescherming, tegen persbureau AFP. "We zijn nog steeds informatie aan het verzamelen."

Op sociale media gedeelde beelden toonden huizen en een deel van een kerk in puin.

Naomi Verneus, een 34-jarige inwoner van de hoofdstad Port-au-Prince, vertelde het persbureau AP dat ze gewekt was door de aardbeving en dat haar bed trilde. "Ik werd wakker en had geen tijd om mijn schoenen aan te trekken. We hebben de aardbeving van 2010 meegemaakt en het enige wat ik kon doen was wegrennen. Later herinnerde ik me dat mijn twee kinderen en mijn moeder nog binnen waren. Mijn buurman ging naar binnen en zei dat ze eruit moesten. We renden naar de straat," zei ze.

De aardbeving in Haïti in 2010 kostte meer dan 200.000 mensen het leven en veroorzaakte grote schade aan de infrastructuur en de economie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May