Volksgezondheid waarschuwt: Deltavariant verspreidt zich
13 Aug 2021, 01:41
foto


Er vindt momenteel verspreiding plaats van de deltavariant van het Covid-19 virus binnen de gemeenschap. Dit deelt het ministerie van Volksgezondheid zojuist mee via de Communicatiedienst Suriname.

Vanuit de surveillance rond de Covid-19 varianten, is de verspreiding vastgesteld. Er zijn in de afgelopen 2 weken 4 gevallen vastgesteld waarvan bij 2 personen niet duidelijk is waar zij het virus hebben opgelopen. De deltavariant verspreidt zich sneller en heeft een kortere incubatie tijd. Van de 4 gevallen waren 3 gevaccineerd.

Het ministerie benadrukt de ernst van de situatie en wijst eenieder nogmaals erop zich te houden aan de geldende Covid-19 maatregelen, waaronder de MoHaNa regels.

Internationaal ziet men dat de Covid-19 gevallen besmet met de deltavariant ernstiger verlopen bij mensen die niet zijn gevaccineerd. Bij gevaccineerden blijft het vaker een milde aandoening.

"Om een ernstig ziekteverloop te voorkomen, is het daarom van groot belang dat men gebruik maakt van de mogelijkheid om zich te laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. Laat u zich testen bij klachten," benadrukt Volksgezondheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May