Relatie met Canada, India en Verenigd Koninkrijk versterkt
11 Aug 2021, 14:17
foto
De Canadese ambassadeur Jane Caroline Miller, president Chan Santokhi en minister Albert Ramdin op de foto na de aanbieding van de geloofsbrieven. (Foto: CDS)


De ambassadeurs van India, Canada en het Verenigd Koninkrijk hebben hun geloofsbrieven dinsdag aangeboden aan staatshoofd Chan Santokhi. Over en weer is benadrukt dat de bilaterale relatie zal worden verstrekt. Mark Kevin Berman (Canada) als Jane Caroline Miller (Verenigd Koninkrijk) zijn niet-residerend, terwijl Shankar Bala Chandran, residerend ambassadeur van India in Suriname is.

De Indiase ambassadeur sprak zijn waardering uit voor de lange historische band tussen beide landen. Hij wees  ook op de meest recente samenwerkingen en de steun in onder meer de strijd tegen Covid-19. India is bereid verder invulling te geven aan de relatie door op verschillende gebieden klaar te staan. De Indiase diplomaat volgt ambassadeur Mahinder Singh Kanyal op, die na bijkans drie jaren diplomatieke missie onlangs afscheid nam van Suriname.

De Canadese ambassadeur Berman benadrukte de voortdurende steun van zijn land aan Suriname. Zijn land zal verder met Surinaamse maatschappelijke organisaties samenwerken op het gebied van gender gerelateerd geweld en klimaatverandering. Ook de handelsbetrekkingen tussen beide landen zijn ter sprake gekomen. Canada is bereid de handelsrelatie tussen de landen te versterken. Net als de Canadese diplomaat onderstreepte ook ambassadeur Miller de samenwerkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Suriname op maatschappelijk vlak. Zij is de eerste vrouwelijke diplomatieke vertegenwoordiger van haar land voor Suriname. Miller zal zich dan ook inzetten voor genderontwikkeling.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking liet ook zijn licht schijnen op de betrekkingen tussen Suriname, India, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Hij spreekt van vernieuwde relaties met wederzijdse voordelen voor de landen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Er zijn afspraken gemaakt voor ondersteuning op verschillende gebieden. Suriname waardeert de relaties alsook de ondersteuning die daaruit voorkomt en zal zich blijven inzetten voor het in stand houden en verbeteren van de betrekkingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May