Nieuw SPB-bestuur wil samen met regering doelen realiseren
11 Aug 2021, 00:00
foto
Raoul Hellings draagt de hamer over aan zijn opvolger, Mielando Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond. Hellings is benoemd tot adviseur van de bond.


“Met de regering willen we een plan van aanpak realiseren. Er is al een wensenpakket ingediend bij de regering," deelt de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB), Mielando Atompai (30), mee bij de bestuursoverdracht. Het bestuur gaat later vandaag een handreiking doen om zaken samen aan te pakken. "We gaan ook gelijk vragen om het wensenpakket verder te behandelen.”

“Wij gaan werken, keihard, keihard, keihard,” deelt de kersverse voorzitter van de SPB mee. Hij heeft dinsdag in het SPA-gebouw, de voorzittershamer van Raoul Hellings overgenomen. Hellings en Sergio Gentle zijn benoemd tot adviseurs van het bestuur. Een derde adviseur wordt op de eerstvolgende vergadering benoemd. Bestuur-Atompai gaat door met vernieuwingen en voor behoud van de gehaalde doelen van het vorige bestuur, waar hij, Hellings en Gentle deel van hebben uitgemaakt. Gentle is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Politie Sportcentrale en Hellings tot bestuurslid.

Op de buitengewone algemene vergadering zijn de resultaten van de verkiezingen officieel bekendgemaakt. De lijst aangevoerd door Atompai, heeft 70 procent van de stemmen gehaald, namelijk 947. Atompai heeft ook de rest van het nieuwe bestuur voorgesteld; secretaris Revelino Eijk, penningmeester Marjorie Peer, commissarissen Sergio Gesrooh, Raief Lewis, Steve Badrie,  Vikash Ghiraw, en Sandhia Boedhoe. “Ik wil de mensen hier voorhouden dat we vanaf nu keihard gaan werken,” drukt hij de bestuursleden op het hart. “De mensen hebben ja gezegd, we hebben 70 procent van de stemmen gehad. Dus we gaan moeten werken.”

SPB-voorzitter Mielando Atompai stelt het bestuur formeel voor aan de leden.

Atompai is kort over de voornemens van het nieuwe bestuur. “Vanaf het begin hebben we gezegd dat we doorgaan met de goede plannen van toen,” deelt hij mee. “We hebben het programma voor 95 procent gerealiseerd. Er is nu een nieuw plan waar men ons op gaan kan toetsen.” Atompai deelt mee dat er met het vorige bestuur al doelen zijn gerealiseerd, zoals betere werktijden, een eigen loonreeks, het uitbetalen van overuren, betere betaling. Die zullen behouden worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May