Strafzaak ex-governor en zakenpartner uitgesteld
30 Jul, 00:56
foto


Rechter Maytrie Kuldip Singh heeft de advocaten van Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname en zijn zakenpartner Ashween Angnoe, de gelegenheid geboden op 12 augustus hun pleidooi te houden. Aanvankelijk zou het pleidooi donderdag worden gehouden, maar dat is niet doorgegaan.  
 
Hoofdofficier van justitie Cynthia Klein mocht donderdag een nader requisitoir houden, omdat de vordering van de wijziging van de tenlastelegging niet is toegelaten. Zij koos ervoor om in haar repliek hierop in te gaan. Deze strafzaak is toen uitgesteld.
 
Klein had op de vorige zitting, kort vóór haar requisitoir, gevraagd om de tenlastelegging aan te vullen met het strafbare feit 'deelneming aan een criminele organisatie', maar dat is niet toegelaten door de rechter. De beslissing van de rechter houdt in dat de oorspronkelijke tenlastelegging met onder ander overtreding van de Wet Money Laundering, Anticorruptiewet en verduistering, van toepassing blijft.

Advocaat Irvin Kanhai had de rechter in een formeel verweer gevraagd om de gevraagde wijziging niet toe te laten. Voor de rechter is de vraag of de oorspronkelijke tenlastelegging en de gevraagde wijziging, een strafbaar feit van dezelfde strekking is. “Ik ben van mening dat het niet het geval is.” Zij zegt dat er een groot verschil is tussen de delictsomschrijving in de oorspronkelijke tenlastelegging en de delictsomschrijving in de gevorderde wijziging.
 
Tegen Van Trikt is twaalf jaar celstraf en een boete van SRD 500.000 subsidiair 18 maanden hechtenis geëist.
Advertenties

Saturday 16 October
Friday 15 October
Thursday 14 October