Conflict zorgdirecteur en RZW sleept zich nog voort
26 Jul 2021, 00:58
foto


Het conflict tussen zorgdirecteur Rudrakant Oemraw en het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) sleept zich nog voort. Oemraw heeft op basis van een rechterlijk vonnis beslag gelegd op vier voertuigen van het RZW en een vergaderbureau. De leiding van het ziekenhuis heeft met een kort geding getracht de veiling te voorkomen, maar kreeg lik op stuk. Op 21 juli, de dag van de veiling, zijn er afspraken gemaakt over de betaling en een betaalopdracht gegeven.

Oemraw zegt in gesprek met Starnieuws dat zonder in overleg met hem of zijn advocaten te treden, afgeweken is van de betaalopdracht. Na deze toezegging van de leiding van RZW aan de deurwaarder en een getuige dat het volledige bedrag zou worden betaald, is de veiling niet doorgegaan, zegt Oemraw. Er is echter bij de bank de betaalopdracht geweigerd en er was geen cent gestort. "Pas laat in de middag, nadat wij wederom een nieuwe veiling hadden aangekondigd voor vrijdag 23 juli, was een deel van het afgesproken bedrag op de rekening te zien", zegt Oemraw.

Jason van Genderen, algemeen directeur van RZW, om een reactie gevraagd, zegt dat er hoger beroep aanhangig is gemaakt tegen het vonnis in eerste aanleg. "Onder protest van gehoudenheid en na dreigement met executoriale verkoop van middelen, bestemd voor openbare dienst met name gezondheidszorg, heeft het ziekenhuis, eerst opheffing van beslagen verzocht. Voor bankbeslagen is de opheffing toegewezen. Met de vrijgekomen middelen, zag het ziekenhuis zich gedwongen door de houding van de betrokken wederpartij en de ongebruikelijk hoge kosten en vereenzelviging van de deurwaarder, met het belang van de betrokkene als opdrachtgever, tot betaling van de vordering," zegt Van Genderen.

De leiding van RZW meent dat Oemraw de veiling wil doorzetten, tezamen met de deurwaarder, om betaling te vorderen, van het gedeelte van de vordering, dat volgens de Wet Loonbelasting aan de Belastingdienst afgedragen moet worden. Een nieuw kort geding is tegen de nieuwe veiling ingesteld om stopzetting te vorderen.

Oemraw zegt dat de veiling van vrijdag is aangehouden, omdat maandag geconcludeerd zal worden door zijn verdediging over het nieuwe verzoekschrift dat is ingediend. Hij merkt op dat het volledige bedrag gestort moet worden, zoals het staat in het rechterlijke vonnis. De betaalafspraken moeten worden nagekomen, stelt hij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May