Nu slechts 2 sporters naar Olympische Spelen in Tokio
14 Jul 2021, 12:37
foto
President Chan Santokhi in gesprek met het Surinaams Olympisch Comité. Hij heeft steun toegezegd voor ontwikkeling van de sport. (Foto: CDS)


Jaïr Tjon En Fa (wielrennen) en Renzo Tjon A Joe (zwemmen) zullen Suriname vertegenwoordigen op de Olympische Spelen 2020. Sören Opti (badminton) is positief getest op Covid-19, deelt het Surinaams Olympisch Comité (SOC) mee. Op de valreep is er een wijziging gekomen in de afvaardiging naar Tokio. Het nog in Suriname aanwezige deel van de delegatie reist vandaag af en zal via de Verenigde
Staten van Amerika uiteindelijk in Tokio arriveren, waar de spelen van 23 juli tot en met 8 augustus worden gehouden.

President Chan Santokhi heeft gisteren een delegatie van SOC, onder leiding van Ramon Tjon-A-Fat ontvangen op het kabinet, meldt de Communicatiedienst Suriname. Tjon-A-Fat geeft aan dat er een lange weg wordt afgelegd om op de Olympische Spelen aanwezig te zijn. Het niveau van de sporters en de verwachtingen van de sporters, zijn gedetailleerd besproken het staatshoofd.

"Onze wielrenner Tjon En Fa behoort tot de top tien van de wereld, hij heeft in 2019 een wereldrecord gevestigd op zijn favoriete onderdeel. Het is al een eer om mee te mogen doen aan het populairste sportevenement van de wereld en de verwachtingen zijn reëel", zegt de SOC-topman. Het grootste sportevenement van de wereld had volgens de vierjaarlijkse traditie vorig jaar gehouden moeten worden, maar werd vanwege de uitbraak van de coronapandemie een jaar uitgesteld. Het gastland en het jaartal in de naamgeving bleven onveranderd.

De SOC-voorzitter benadrukt de inzet van de president en de samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport bijzonder te waarderen. Santokhi heeft steun toegezegd om betere faciliteiten en mogelijkheden te creëren voor de ontwikkeling van sport.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May