Bestuur Volleybalbond lapt advies BOG aan zijn laars
11 Jul 2021, 16:34
foto


Ondanks een negatief advies van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is de u-23 nationale volleybalselectie naar Santo Domingo afgereisd. De arts Vern Nanhoe van de afdeling Epidemiologie van BOG, noemt dit onverantwoord. Het is nu alleen hopen dat het niet erger uitpakt. Nanhoe is ook belast met contact tracing en de coördinatie van het BOG swab station en het quarantainebeleid. Hij heeft op 9 juli een mail ontvangen, waaruit blijkt dat de u-23 volleybalselectie het advies van het BOG naast zich neerlegt.

Het BOG heeft geadviseerd, nadat op 8 juli 2021 gebleken is dat een van de spelers positief is getest op het Covid-19-virus, dat de selectie nu niet uit Suriname vertrekt, meldt de Communicatiedienst Suriname. Het BOG heeft overleg gepleegd met de hoofdtrainer Verdy Getrouw. Er is sprake van een hoog risico van besmetting voor de overige ploeggenoten. Nanhoe zegt dat het team in een bubble was geplaatst, waarbij spelers vier dagen lang in nauw contact waren met elkaar. Er zijn ook meerdere spelers geweest die zich samen met de besmette speler hebben begeven in zijn slaapruimte. Ook zijn er momenten geweest, waarbij de ploeg bezig was met trainingsactiviteiten.

Het team is vrijdag via Guyana vertrokken naar Santo Domingo voor deelname aan het kwalificatietoernooi van de Pan-Amerikaanse Spelen. Alleen de besmette speler en zijn kamergenoot zijn in Suriname achtergebleven. Dit, terwijl er een reële kans van besmetting bestaat voor alle ploeggenoten, want de positief geteste speler voelde zich vanaf 3 juli 2021 onwel, bleek na overleg met de hoofdtrainer, Verdy Getrouw. Hij heeft zijn functie neergelegd, meldt de Ware Tijd.


Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April