Florida: Dodental stijgt tot 79, nog tientallen vermisten
10 Jul 2021, 04:29
foto
Reddingswerkers zijn bezig te zoeken naar de vermisten in het puin van het Champlain Towers South-complex in Surfside, Florida. (Foto: Reuters)


Het bevestigde dodental bij de ineenstorting van een appartemententoren in de omgeving van Miami is vrijdag gestegen tot 79, nadat arbeiders nog eens 14 lichamen hadden geborgen en de puinhoop bijna tot op de grond hadden teruggebracht. In totaal worden 61 mensen vermist.

Er wordt gevreesd dat de vermisten dood zijn in de betonnen en stalen ruïnes van het 12 verdiepingen tellende gebouw in de kustplaats Surfside. Dat zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County op een persconferentie.

Het aantal vermisten kan veranderen, aangezien het mogelijk blijft dat niet iedereen zich in het gebouw bevond toen het in de vroege uren van 24 juni abrupt instortte. Ambtenaren moeten de oorzaak van de ramp nog bepalen.

Burgemeester Charles Burkett van Surfside zei dat de bemanning de bouwafvalstapel heeft teruggebracht van vier of vijf verdiepingen tot bijna het maaiveld, met sommige gebieden onder het maaiveld.

Onderzoekers hebben niet vastgesteld waardoor de Champlain Towers South zonder waarschuwing uit elkaar viel. De aandacht is gericht op een technisch rapport uit 2018 dat waarschuwde voor structurele tekortkomingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May