Anand Kalpoe raadsvoorzitter Energie Autoriteit Suriname
09 Jul 2021, 22:30
foto
Anand Kalpoe is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Energie Autoriteit Suriname. (Foto: CDS)


Anand Kalpoe is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Energie Autoriteit Suriname. Kalpoe is voorgedragen door de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Het nieuw bestuur is vandaag geïnstalleerd en zit de komende drie jaar aan.

Er zitten zeven leden in de raad, waarvan drie worden voorgedragen door de overheid. De vier anderen komen op voordracht van de universiteit, het ondernemersveld, de consumentenwereld en de vakbeweging. Thelma Douglas zit namens het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, Samuel Mehairjan zit namens het ministerie van Economische Zaken en Viren Ajodhia is voorgedragen door het ministerie van Financiën en Planning. Voor het bedrijfsleven zit Gerard Lau in de raad, Dino Oedit namens de vakbeweging en Grace Bosdorp vertegenwoordigt de consumentenkring, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

De raad voorziet de directie van adviezen over vraagstukken in de energiesector. De vorige raad heeft aangezeten tot 15 januari 2021. "Het is een moeilijke job," zei NH-minister David Abiamofo bij de installatie van de nieuwe raad. "We staan thans aan de vooravond van een nieuwe tarievenstructuur voor energie. We hebben de afgelopen maanden heel veel energie gestopt in een methodologie die de meeste weerstand zal bieden voor de toekomst.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May