Personeel 's Lands Hospitaal hervat werkzaamheden
09 Jul 2021, 13:45
foto


De protestactie van het personeel bij ’s Lands Hospitaal is opgeschort. Er is overeenstemming bereikt tussen de vakbond, directie en het ministerie over de afkoop van het wensenpakket van 2020.

Het personeel heeft op 6 juli 2021 in de ochtend het werk neergelegd. Intussen is het beroep gedaan op het personeel om de werkzaamheden met spoed op te pakken, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Tijdens het overleg tussen de bond, directie en het ministerie zijn voorstellen gedaan vanuit ministerie om te geraken tot blijvende oplossingen. Dit gesprek heeft eerder vandaag plaatsgevonden. Het gesprek was vruchtbaar met voor partijen acceptabele oplossingen.

Het personeel ging dinsdag in actie. In de avond besliste rechter Alida Johanns dat de bond cruciale diensten van het ziekenhuis dispensatie moest geven zodat de zorg aan de patiënten zou zijn gegarandeerd.  De directie van de ziekeninstelling ging er gisteren toe over om een totale opnamestop door te voeren omdat er te weinig personeel was om de zorg te garanderen. De bond eiste een afkoopregeling van SRD 8.000 per personeelslid over 2020. Ook het verschil in vervoerstoelage wilde de bond uitbetaald hebben.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May