Personeel Libi Makandra maandenlang in ongewisse
09 Jul 2021, 08:42
foto
Stichting Libi Makandra is vorig jaar verkocht aan Stichting Medhulp.


Een uurloon van SRD 12, een bustoelage van SRD 100 per maand en een nachttoelage van SRD 3. Dat zijn de vergoedingen waar de werknemers bij Libi Makandra al jaren voor werken. Voor hen is de maat vol. De werknemers wijzen erop dat het bedrijf zijn diensten in euro's prijst en de onderneming een aanpassing van het loon en de toelage best wel kan dragen.

Sinds Libi Makandra in 2020 is verkocht aan MedHulp is er onduidelijkheid met wie er moet worden gecommuniceerd. Er is wel een directeur, maar die is ook directielid bij het Staatsziekenfonds (SZF). Vakbondsleider Robby Naarendorp die het personeel bijstaat, zegt dat velen dachten dat Libi Makandra bij het SZF thuishoort. "Maar dat is niet waar. De dagelijkse leiding kan weinig zeggen of toezeggen, terwijl de directie te weinig is betrokken bij het bedrijf."

Het personeel weet ook niet waar het aan toe is. De werknemers hebben dringende behoefte om te praten met de leiding over hun noden en pijnpunten. Naarendorp zegt dat hij twee maanden geleden een gesprek heeft gevoerd met de directie, maar dat er geen vervolg is gegeven aan het onderhoud. Hij wijst erop dat de hele constructie van de leiding en hoe het precies daar zit bij Libi Makandra, haarfijn moet worden uitgezocht.

In februari en maart had de bond binnen het bedrijf al aan de bel getrokken. Er is sindsdien bitter weinig veranderd. Naarendorp kan zich niet voorstellen dat niemand de verantwoordelijkheid op zich wil nemen om duidelijkheid te brengen is de constructie in de leiding van de stichting. Ook op diverse brieven van de bond naar de leidinggevenden, is er geen bevredigende reactie geweest. "Er is over zoveel onduidelijkheid, over het pensioenfonds, de belastingafdrachten, de sociale voorzieningen en er is niemand die naar voren treedt als verantwoordelijke."



Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May