Horecasector opent deuren als positief resultaat uitblijft
08 Jul 2021, 09:16
foto


De Vereniging Horeca Suriname voert al een tijd gesprekken met het ministerie van Volksgezondheid over het openen van de deuren, zonder het gewenste resultaat. Eetgelegenheden bijvoorbeeld, hebben zwaar te verduren onder de covid-maatreglen. Niet voor al deze ondernemingen biedt ‘ophalen of leveren’ een uitkomst. Woensdag is er weer gesproken. Als er vanochtend geen positief antwoord komt, gaat de sector een plan uitvoeren dat moet maken dat de horeca “op eigen houtje” weer de deuren opent.

“De manier hoe dingen zijn aangepakt is naar onze inzichten niet netjes,” zegt voorzitter Jonathan Martodihardjo in gesprek met Starnieuws. “Daarom hebben we een plan van aanpak opgezet om gehoord te worden en om uiteindelijk op eigen houtje de deuren te openen. We hebben woensdag wel gesproken met een vertegenwoordiging van de beleidsmakers. Aan ons is beloofd dat we uiterlijk donderdagmorgen uitsluitsel krijgen. Aan de hand daarvan zal de meerderheid bepalen of we wel of niet doorgaan met ons plan. Misschien komen de beleidmakers met een werkbaar voorstel.”

“We hebben tot 11 uur de ruimte gegeven,” licht Martodihardjo toe. “Omdat we rond die tijd een vergadering hebben om de leden te informeren en de strategie, indien nodig, te bepalen. Het komt erop neer dat als we geen positief resultaat krijgen, wij op een bepaalde dag onze terrassen gaan opendoen. Aan de ene kant kunnen we de leden niet in gevaar brengen. De overheid kan stellen dat er burgerlijke ongehoorzaamheid is en kan dan volgens de noodwet boetes opleggen en erger nog vergunningen intrekken. Wanneer we de deuren gaan openen ga ik niet zeggen. Maar morgen/vandaag is wel bepalend.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May