Vier mannen bij voorgeleiding in vrijheid gesteld
08 Jul 2021, 16:44
foto


Vier mannen, die waren ingesloten voor mishandeling van een man met onder meer een stok, zijn woensdag in vrijheid gesteld. Hun advocaten Therese Roos en Merline Gout vroegen bij de voorgeleiding van de verdachten bij het Openbaar Ministerie, hun vrijlating waarmee de vervolgingsambtenaar akkoord is gegaan.
 
Het slachtoffer was klant, waarbij er op een gegeven moment een onenigheid ontstond bij de aankoop van hout. Hij vond dat hij minder hout had ontvangen in vergelijking met het geld dat hij had betaald.
 
De verdachten vertellen dat zij daarna meer hout afstonden, maar toch was er een woordenwisseling want de klant had geen mond- en neusbedekking op. Volgens hen sloeg de klant eerst waarna zij ook slagen toebrachten.
 
Het gaat om ondernemers van een bouwmaterialenzaak in Paramaribo. Roos betwijfelt de objectiviteit van de mishandeling, omdat de geneeskundige verklaring is opgemaakt en getekend door de partner van het slachtoffer. “Na het gevecht is het slachtoffer gewoon opgestaan en zwaaide nog met zijn armen”, zegt Roos. De verdachten zijn voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. Twee van de verdachten hebben ook letsel opgelopen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May