NDP en BEP willen spoedvergadering over energietarieven
07 Jul 2021, 12:53
foto
Rabin Parmessar, fractieleider van de NDP.


De fracties van de NDP en BEP willen een spoed openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) over de nieuwe energietarieven. Zij hebben gisteren een brief geschreven naar Assembleevoorzitter Marinus Bee hierover.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar zegt in gesprek met Starnieuws dat de regering de verhoogde energietarieven heeft aangekondigd, ingaande 12 juli. Op 9 juni zijn de nieuwe schrikbarend verhoogde tarieven bekendgemaakt door de regering. Na heftige protesten vanuit DNA en de samenleving, werden deze aangehouden.

Nu heeft de regering een nieuw voorstel uitgewerkt zonder dat DNA en de samenleving behoorlijk zijn ingelicht, terwijl over enkele dagen de verhoging ingaat. De fracties stellen dat bij het nieuw uitgewerkte voorstel een gedegen en transparante onderbouwde kostprijscalculatie ontbreekt. De gehanteerde kostprijs is volgens ter zake deskundigen veel te hoog, menen de oppositionele partijen. Parmessar voert aan dat er ook geen consensus is met relevante groepen over de nieuwe tarieven.

Benadrukt wordt dat de nieuwe energietarieven conform de Energiewet van 2016 tot stand moeten komen. "Uit de informatie blijkt dat bovendien de voorgestelde tarievenstructuur ook de productiesector zwaar zal treffen". De NDP- en BEP-fractie vragen gezien het spoedeisende karakter in nationaal belang de vergadering spoedig uit te schrijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May