Misdaadjournalist Peter R. de Vries neergeschoten
06 Jul 2021, 16:08
foto
Peter R. de Vries is neergeschoten en zwaargewond afgevoerd. (Foto: ANP)


De bekende Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is neergeschoten in Amsterdam. Hij is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, melden diverse Nederlandse media.

De schietpartij vond omstreeks half acht Nederlandse tijd plaats in de Lange Leidsedwarsstraat, in de buurt van het Leidseplein. Daar is de studio RTL Boulevard, waar De Vries vanavond aanwezig was. Hij zou te gast zijn in het Nederlandse praatprogramma RTL Boulevard, waar hij vaak aanschuift om het te hebben over ophefmakende misdaadverhalen. De politiehelikopter cirkelt boven de omgeving waar de beschieting plaatsvond. De forensische opsporing is op locatie om sporenonderzoek te doen.

Er zouden meerdere schoten zijn gelost. Op een filmpje dat net na de schietpartij is opgenomen is te zien dat De Vries zwaargewond op de grond ligt. Volgens onbevestigde berichten is De Vries door zijn hoofd geschoten.

De directe omgeving rondom de studio van RTL Boulevard is afgesloten. De politie is  met meerdere eenheden met een grote zoekactie bezig. Ze zoeken naar een verdachte, zei een politiewoordvoerder.

De Vries een graag geziene gast in praatprogramma’s, waaronder RTL Late Night, Pauw en RTL Boulevard. Hij schreef ook verschillende boeken over grote Nederlandse misdaadverhalen, zoals ‘De ontvoering van Albert Heineken’.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May