Probleem 19.5 miljoen euro nog steeds niet opgelost
06 Jul 2021, 10:27
foto


Met de uitspraak van de Hoge Raad is de inbeslagname van de 19.5 miljoen euro nog niet opgeheven. De zaak moet opnieuw worden beoordeeld door de rechtbank. Steven Coutinho, voorzitter van de Bankiersvereniging tevens algemeen directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), zegt in een reactie aan Starnieuws dat de zaak nog niet is beslecht.

Er moet opnieuw over het klaagschrift een besluit worden genomen. "Dat betekent dat we als sector helaas nog een tijdje weer in onzekerheid zitten. Dit is niet goed voor ons, noch onze relatie met international correspondent banken. Dit terwijl de zaak naar onze mening al erg helder en zeker is," vindt Coutinho.

In mei 2018 is er beslag gelegd door Nederland op geldzending van 19.5 miljoen euro via de Centrale Bank van Suriname. Dit bedrag is van DSB, Hakrinbank en Finabank. Vanaf toen zijn er gesprekken gevoerd en een rechtszaak ingediend. Met de uitspraak van de Hoge Raad is het probleem nog steeds niet opgelost terwijl de schade aan de banken en de economie van het land enorm is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May