Copa America: Titelverdediger Brazilië eerste finalist
05 Jul 2021, 22:06
Het doelpunt van Lucas Paqueta in de eerste helft was genoeg om Brazilië in de finale te brengen.

Gastheer Brazilië hoopt op een déjà vu als het Peru ontvangt in de halve finales van de Copa America 2021 in het  Joao Havelange Stadion in Rio de Janeiro. Brazilië won bij de Copa America 2019 van Peru met 3-1 in de finale en wil zijn titel verdedigen nadat het toernooi van vorig jaar werd afgelast. Brazilië heeft de Copa America negen keer gewonnen en staat voor de 30e keer in de halve finale, terwijl Peru twee keer heeft gewonnen en in zijn 16e halve finale staat. De Brazilianen staan op de derde plaats van de wereld. Ze wonnen de wedstrijd in de groepsfase met 4-0 op 17 juni. De Gele Kanaries doen het vanavond weer en winnen met het kleinste verschil. Brazilië is de eerste finalist en zal uitkomen tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en Colombia.

De Brazilianen spelen heel ontspannend, aan niets is te merken dat het gaat om een halve finale wedstrijd. Neymar mist de eerste goede kans al in de 8e minuut als hij goed wordt aangespeeld door Lucas Paqueta voor het doel van Pedro Gallese, die al uit zijn doel was gekomen. Neymar trapt ongecontroleerd hoog boven het doel. Gallese redt wanneer Casemiro ver uit het strafschopgebied een vrije trap zuiver op het doel trapt. Gallese kan de bal bij de tweede poging pakken. Ook Christian Ramos test de Peruaaanse goalie. Gallese heeft een drukke avond. Hij redt keer op keer en weerhoudt de Brazilianen ervan op voorsprong te komen in de eerste 30 minuten van het spel. Maar in de 34e minuut breekt Paqueta de weerstand van de Peruanen. Neymar ontdoet zich op knappe wijze van drie Peruaanse spelers in de box en speelt Paqueta aan die de netten van Gallese doet trillen. Het zijn de Gele Kanaries die het spel domineren en makkelijk een grotere voorsprong hadden kunnen nemen als ze de rust ingaan met een 1-0 voordeel. De Brazilianen hadden 10 schoten waarvan zeven op doel, terwijl de Peruanen slechts een schot hadden

Uit een counter komt Gianluca Lapadula dichtbij de gelijkmaker, maar de Braziliaanse defensie trapt weg. De Peruanen zijn goed uit de kleedkamer gekomen en gaan nu zelf in de aanval. Een andere aanpak van spelen van de Peruanen, geeft de Brazilianen veel werk. De rollen zijn omgekeerd. Brazilië in de verdediging en Peru in de aanval. Invaller Raziel Garcia schiet op doelman Ederson Moraes. De rebound komt bij Lapadula die de gelijkmaker niet kan scoren. Neymar krijgt ruimte, maar trapt de bal opnieuw boven het doel. De Peruanen die een goede tweede helft spelen en twee schoten op doel hebben, zijn niet opgewassen tegen de Brazilianen die er alles aan doen om het duel gewoon uit te spelen met hun voorsprong.