Feestelijk afscheid genomen van Walter Bouterse
03 Jul 2021, 19:27
foto
De familie neemt afscheid van Walter Bouterse die op 22 juni suïcide pleegde. In Ocer is er een uitvaartdienst gehouden. (Foto's: René Gompers)


Op feestelijke wijze is in Ocer afscheid genomen van Walter Bouterse, die op 22 juni uit het leven is gestapt. Artiesten, sporters, vrienden en familie hebben vol lof gesproken over ‘Wally’, kleinzoon van ex-president tevens NDP-voorzitter, Desi Bouterse. Oma Ingrid Bouterse-Waldring heeft de rij van sprekers afgesloten. “Opa zal op een ander moment laten weten wat hij te zeggen heeft,” deelt de master of ceremonie mee.

“Zeer geliefd, vrienden in heel het land, een winnaars mentaliteit, een slimme zakenman, een filosoof, een luisterend oor, een troostende schouder, een family man,” zijn enkele van karakteristieken die door de vele sprekers zijn aangehaald. Hoofdbestuurslid van de NDP, Sylvana Afonsoewa, merkt op dat de familie het moeilijk heeft; “Wat de familie draagt, is zwaar, dus kom niet vragen ‘waarom heeft Walter dat gedaan?’ Laat dat aan de Heer om te oordelen.”



Voor de laatste keer is er met ‘Wally’ gedanst. De dragemans gaan dansend met de kist door het gehele partijcentrum. Dan begeeft 'het feestje' zich naar de straat. Een paar nummers later wordt de kist in de lijkwagen geladen. Die vertrekt naar het crematie centrum aan de dokter Sophie Redmondstraat. Daar mag alleen familie bij. Wanneer de poort de ingang afsluit begint de muziek opnieuw. Langzaam aan wordt het feestje weer opgebouwd. Dansend wordt ‘Wally’ naar de crematie gedragen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May