EK 2021: Engeland walst over Oekraïne
03 Jul 2021, 18:02
Harry Kane zet de Engelsen al in de 4e minuut op voorsprong. Oekraïne moet achtervolgen. (Foto's: Reuters)

In de Italiaanse Stadio Olimpico staan Engeland en Oekraïne tegenover elkaar om een plaats in de halve finale. Al voor de 90 minuten om waren, klonk "It's coming home" steeds luider. Het geloof in Engeland op een EK-titel is nog groter geworden. Oekraïne dat een mooi verloop kende, kreeg vanavond een pak slaag van de Engelsen, die duidelijk een maatje te groot waren. In Rome werd het 4-0 voor de Engelsen, die in de halve finales zitten.

Harry Kane brengt de Engelsen al heel vroeg op voorsprong. Raheem Sterling geeft een steekbal aan Kane die alleen voor het doel staat. Kane scoort omdat verdediger Serhiy Kryvtsov faalt, 1-0 voor de Engelsen in de 4e minuut. Oekraïne had de bal nog niet eens aangeraakt. Ze weten wat ze te doen staat. Jordan Pickford moet plat gaan om het schot van Roman Yaremchuk uit zijn doel te slaan. Serieuze kansen worden voor de rest van de eerste 45 minuten niet meer gecreëerd. Engeland gaat rusten met het kleinste verschil, 1-0.

Na de rust gaat het hard. Harry Maguire kopt uit een vrije trap de 2-0 binnen in de 46e minuut. Vier minuten later kopt Kane zijn tweede voor de avond en de derde voor de Engelsen in het doel. Luke Shaw krijgt alle tijd en ruimte voor een voorzet en brengt de bal op het hoofd van Kane. En die mist niet van zo dichtbij. Na de twee snelle treffers lijkt het duel gestreden. Oekraïne kan maar niet aan de bal die de Engelsen voor zich houden. Kane is op weg naar zijn hattrick, maar Heorhiy Bushchan onthoudt hem die met een prima reflex. Jordan Henderson verzilvert wel de hoekschop die op de redding van Bushchan volgde. En dan te bedenken dat Henderson nog geen tien minuten in het veld is, 4-0 voor de Engelsen. Het duel wordt verder gewoon uitgespeeld.