'Drive thru-vaccinatie' in Nickerie succesvol
02 Jul 2021, 09:16
foto
De dc van Nickerie, Senrita Gobardhan, meet de temperatuur bij de 'drive-thru' op 1 juli.


De omgeving van het Commissariaat van Nickerie was donderdag omgebouwd tot een ‘drive-thru’ vaccinatie prikpunt. Behalve in de auto konden mensen ook binnenlopen om een prikje te halen. Totaal zijn er 879 personen gevaccineerd waarbij 767 hun 1e prik hebben gehad en 112  de 2e prik hebben gekregen.

Het vaccineren is om 9 uur ‘s morgens gestart en is omstreeks 15.00 uur afgesloten. Het was voor eenieder opengesteld, vanaf 18 jaar. De organisator, districtscommissaris Senrita Gobardhan, is tevreden met de opkomst voor de eerste keer. De activiteit was een samenwerking tussen commissariaat Nickerie, Mungra Medisch Centrum, Regionale Gezondheidsdienst en het Psychiatrisch Centrum Suriname, met ondersteuning van het bedrijfsleven in Nickerie.

Shaïsta Abdul, directeur MMC blikt tevreden terug op de opkomst en de organisatie. Ze zegt dat de samenwerking onderling erg goed was. Ook Radha Ramjattan, coordinator van RGD Regio West, is er ingenomen mee dat mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om zich te laten vaccineren. Volgens de dc en ook de andere organisaties kan er best wel een herhaling komen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May