Kries Ramkhelawan gedenkt 'frontliners' 's Lands Hospitaal
01 Jul 2021, 18:58
foto
Roti en bara's voor medewerkers van 's Lands Hospitaal. Dit als gebaar voor erkentelijkheid.


Artiest en ondernemer Kries Ramkhelawan, en zijn ‘sewa brigade’ (een groep mensen die graag de medemens dient) hebben woensdag voor de ‘frontliners’ van ’s Lands Hospitaal gekookt; 250 porties roti kip en bara’s. “Dat is het minste wat wij voor ze kunnen doen,” merkt hij op in gesprek met Starnieuws. “Deze mensen staan voorin in de strijd tegen Covid. Ze werken heel hard voor weinig om onze landgenoten in leven te houden.” Ramkhelawan merkt op dat de samenleving het werk van de ‘frontliners’ kan helpen verlichten door te gaan vaccineren.

Stichting Saathi en de Kries Ramkhelawan Muziek Instituut, doen al jaren ‘sewa’ werk. Voor dit jaar hebben ze al projecten uitgevoerd met onder andere het Kennedy Internaat. Ramkhelawan stelt dat er meer gedaan moet worden voor de verplegers en medici. “Wanneer wij van het virus vluchten in onze huizen, gaan zij naar het werk,” merkt hij op. “Terwijl wij die ziekte vermijden, gaan zij deze voor een schaarse salaris confronteren. Dus als we een gebaar kunnen maken, laten we het doen.”

De artiest had graag meer willen doen om de ‘helden’ in het zonnetje te zetten. “We kunnen niet voor ze zingen en dansen, je kunt niet entertainen…dus y’e bori gi den toch. 250 porties roti kip en bara’s. Het is niet veel maar op deze manier hebben we aan ze laten zien dat we wel aan ze denken en hen waarderen.” Ramkhelawan drukt de samenleving op het hart om de ‘frontliners’ bij te staan. Vaccineren tegen het coronavirus is een goede stap haalt hij aan.

“Ik ben blij dat meer mensen het nut van vaccineren inzien,” geeft hij aan. “Vaccineren is heel erg belangrijk. Niet alleen voor de verpleegkundigen maar de totale gemeenschap. Vaccineren is trouwens ook niet nieuw. We zijn al tegen zoveel ziektes gevaccineerd, toen we nog kind waren. En if yu no habi den vaccinatie, skoro n’e tek’ yu tu. Daarnaast vaccineren we nog steeds. Vooral als we op reis willen gaan. Ik snap daarom die hele commotie over het vaccineren niet. Als een verantwoordelijke burger vraag ik iedereen…laat je vaccineren.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May