Pater Kross voor medische behandeling naar Nederland
01 Jul 2021, 03:14
foto
Pater Esteban Kross, vicaris-generaal van het Bisdom Paramaribo.


Pater Esteban Kross, vicaris-generaal van het Bisdom Paramaribo gaat binnenkort voor medische behandeling naar Nederland. "Ik deel vandaag een minder fijn nieuws met jullie. Na medische onderzoeken de afgelopen vier weken is gebleken dat ik prostaatkanker heb. Het is natuurlijk niet fijn, maar we zijn er redelijk op tijd bij en dan zijn de vooruitzichten bij voortvarende behandeling van prostaatkanker meestal best goed."

"Ik ga daarom zo snel mogelijk naar Nederland en zal daar behandeld worden in het Erasmus in Rotterdam, een van de top oncologische klinieken van Nederland," schrijft de geestelijke aan zijn geloofsgenoten. Kross zegt dat hij in een prima lichamelijke en innerlijke conditie is. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de behandeling succesvol zal zijn. "God heeft zaken al heel mooi geleid en dankbaar vertrouw ik op Hem." Zodra de geestelijke van Erasmus de indicatie krijgt, vertrekt hij naar Nederland. Dat kan al binnen twee weken zijn.

"Hoe lang de behandeling zal zijn, weten we natuurlijk niet tevoren, maar ik denk dat we kunnen rekenen op een vier of vijf maanden. Dan zal ik weer terug zijn en gaan we samen met liefde en rust verder. Ik weet dat in mijn afwezigheid alle zaken rond het bisdom en de kathedraal goed zullen doorlopen. Wees niet te bezorgd over mij, we zijn er voldoende op tijd bij en dan komt dat wel in orde. Jullie hoeven dan ook naar anderen buiten niet gesloten te doen over mijn aandoening. Het is zoals het is, maar het is gelukkig behandelbaar.  Gedenk me in jullie gebed en jullie vriendschap!"
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May