Grote hoeveelheid drugs vernietigd
01 Jul 2021, 01:31
foto
Een grote partij drugs is woensdag in open lucht vernietigd. Hier zat ook de 486 kg cocaïne erbij die te Kaaimangrasi is onderschept. (Foto's: René Gompers)


De politie heeft woensdag wederom een grote partij drugs vernietigd. Daar zat ook de 486 kg drugs bij, die 2 weken geleden op Kaaimangrasi is onderschept. “In de ‘Kaaimangrasi zaak’ zijn er nog nog geen verdachten in beeld,” deelt Judith Dragtenstijn, waarnemend hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit, mee. Er is ook een afgebrand vliegtuig gevonden waaruit twee personen zijn weggerend.

Op de brandstapel is vernietigd 486.3 kg cocaïne Kaaimangrasi, 14.3 cocaïne, 13.9 liter vloeibare cocaïne, 6.6 kilo marihuana, 300 gram hasj, 3 gram ‘sukru’ en 10 stuks extasy tabletten. Dragtenstijn: “Ingevolge de opdracht van het Openbaar Ministerie, ter voorkoming van excessen en ter bescherming van medewerkers en anderen, is het goed om in beslag genomen drugs zo gauw mogelijk te verbranden.”

Voordat de drugs, die tussen banden en stukken hout, met benzine is overgoten en in brand is gestoken, zijn er nog testen gedaan. Mediawerkers hebben aangewezen welke ‘pakketten’ drugs ze getest wilden hebben. Als de speciale vloeistof in aanraking kwam met het witte poeder, zou het blauw moeten kleuren. Bij alle testen veranderde het kleurloze vloeistof in blauw; al de willekeurig gekozen pakketjes bevatten drugs.

In de zaak Kaaimangrasi zijn er nog geen verdachten aangemerkt. “We hebben wel een afgebrand vliegtuig in het Goliath gebied gevonden, vermoedelijk hetzelfde vliegtuig waarmee de ‘dropping’ heeft plaatsgevonden,” geeft Dragtenstijn aan. “Er waren jagers in het gebied. Uit informatie is gebleken dat 2 personen uit het vliegtuig zijn gerend. Maar die hebben we niet kunnen achterhalen.”


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May