Aannemers krijgen instructies voor ontwateringswerken
02 Jul 2021, 12:25
foto
Santosh Soman, directeur Civieltechnische Werken (l), overhandigt een document aan een aannemer. (Foto's: OW/CDS)


Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aannemers richtlijnen gegeven voor het structureel aanpakken van ontwateringsproblemen. Eerder was er een openbare aanbesteding voor bedrijven die zowel open als gesloten rioleringen moeten gaan opschonen. In aanmerking komende aannemers hebben dinsdag van Winodh Ramautar, hoofd Ontwateringswerken, de nodige informatie en werkinstructies gekregen.
 
Er is onder meer uitgelegd waarop gelet moet worden bij het uitvoeren van ophaalwerkzaamheden. Het ministerie zal in het vervolg voor grote projecten, presentaties houden en de technische zaken uitleggen. Er zijn richtlijnen gegeven voor het hanteren van dezelfde werkmethode door bedrijven. Zo is de juiste toepassing van werktuigen belangrijk. Tijdens het opschonen van lozingen en kanalen worden bermen en taluds vaak beschadigd. Overleg met de nutsbedrijven is ook nodig, zodat de aannemer weet waar ondergrondse waterleidingbuizen, stroom- of telefoonkabels zijn geplaatst, zegt OW.

Bedrijven die belast zijn met kolkputten hebben instructies gekregen om dit op de juiste wijze te doen. Een aanwijzing  om het asfalt te beschermen tegen schade, is het plaatsen van rubberen matten in plaats van autobanden voor het verplaatsen van de zware machines.

In deze periode van wateroverlast zijn veel aannemers aan de slag gegaan om primaire lozingen op te schonen. De aanbestedingen om deze werkzaamheden uit te voeren waren sinds vorig jaar voorbereid, maar zijn door beperkte middelen niet uitbesteed. De nota van wijziging is onlangs goedgekeurd en het ministerie kan nu effectiever aan de slag, meldt de voorlichting van OW.

Minister Riad Nurmohamed en de directeur Civieltechnische Werken (CTW), Santosh Soman, hebben de aannemers dinsdag ook toegesproken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May