Kanhai wil vrijlating Van Trikt en Angnoe
28 Jun 2021, 00:00
foto


Het Hof van Justitie zal woensdag de verzoeken behandelen die zijn gedaan in de zaak van ex-governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname en zijn zakenpartner Ashween Angnoe. Advocaat Irvin Kanhai vraagt de invrijheidstelling van beide mannen.

Kanhai gaat in zijn verzoek onder meer in op humanitaire gronden. Beide verdachten zitten in detentie waarbij er op 8 juni het strafvoorstel zou worden gedaan. Vanwege Covid-19 vond de behandeling van de zaak toen niet plaats. Bij de kantonrechter heeft Kanhai op eerdere zittingen ook het verzoek tot de voorlopige invrijheidstelling van Van Trikt en Angnoe gedaan. De rechter heeft die steeds afgewezen met de motivering dat de ernstige bezwaren nog overeind staan met betrekking tot de strafbare feiten aan hen ten laste gelegd. 

Volgens Kanhai zijn er geen redenen meer aanwezig om zijn cliënten in het gevang te houden. “Alles is ontzenuwd wat er in die tenlastelegging staat. Van nadeel is er geen sprake, van verduistering is er geen sprake. Dus die tenlastelegging stelt op zich niets meer voor,” gaf Kanhai eerder al aan. Verder voerde de raadsman aan dat uit het dossier er geen bewijzen meer geleverd zullen worden tegen zijn cliënten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May