GOPIO's 9-daags sessies over belang van yoga
27 Jun 2021, 17:14
foto


In combinatie met de Internationale Dag van Yoga 2021 organiseerde GOPIO Maleisië een reeks online webinars, live yogasessies en een virtuele conferentie om een divers perspectief op yoga en de voordelen ervan voor de mensheid te bieden. Dit 9-daagse programma is bedoeld om discussies te openen en mogelijkheden te bieden voor interactie met beoefenaars, experts en onderzoekers van yoga.

De virtuele sessies van 19 tot 26 juni waren gericht op het verkennen van veel verschillende aspecten van yoga vanuit het perspectief van geest, welzijn, ziektebeheer en preventie, educatie, gezinsdynamiek en universele vrede. Vandaag wordt de reeks online webinars afgesloten met een Internationale Dag van Yoga Conferentie met als thema: Yoga for The Future – The road map.

Merkwaardig is bij deze conferentie dat Indiase autoriteiten in Maleisië, zoals die in Suriname, werken aan het incorporeren van yoga in het onderwijs. De virtuele conferentie is gericht op het verkennen van yoga vanuit het perspectief van Yoga voor Educatie en Yoga voor Familie om de routekaart te leggen voor de verspreiding en beoefening van yoga in de toekomst.

In 2014 hebben de Verenigde Naties verklaard dat elk jaar 21 juni zal worden gemarkeerd als de Yogadag. Er wordt gezegd dat yoga de holistische gezondheid van elk individu te midden van de pandemie kan bevorderen. Het voegde eraan toe dat yoga een belangrijke rol speelde in de psycho-sociale zorg en revalidatie van Covid-19-patiënten in quarantaine en isolatie.

De Covid-19-pandemie en de bijbehorende lockdown-maatregelen hebben de balans tussen werk en privé op zijn kop gezet. Beperkingen hebben ertoe geleid dat mensen maandenlang zijn opgesloten in hun huizen die tegelijkertijd dienst doen als kantoor. Dit heeft een enorme druk gelegd op het fysieke en mentale welzijn van mensen, terwijl sportscholen en yogastudio's noodgedwongen moesten sluiten.

Om de pandemie te bestrijden, is het naast het volgen van de protocollen en richtlijnen ook nodig om een gezonde levensstijl aan te nemen om ons lichaam sterk te houden met een sterke geest en ziel. Yoga is een wetenschappelijk goedgekeurde therapie om ons mentaal, fysiek en spiritueel sterk en stralend te houden. Het is momenteel het beste holistische alternatief voor een betere levensstijl, aangezien we niet naar buiten mogen om te sporten en het kan worden beoefend in een kleine ruimte in onze eigen kamer.

"Be with Yoga, Be at Home" - het thema van de Internationale Yoga Dag van dit jaar vraagt de aandacht van de mensen over de hele wereld om het beoefenen van yoga als een (verplichte) dagelijkse gewoonte aan te nemen. Dit om te zorgen voor een immuunsysteem en een optimistische mentaliteit onder de bevolking in de strijd tegen de pandemie.

Van het voorkomen tot het genezen van vele ziekten, het is bewezen dat het beoefenen van yoga enorm nuttig is. Dit is ook mijn persoonlijke ervaring als yogabeoefenaar. Hier is een link van een basisset van yogapraktijken door de Art of Living en goedgekeurd door het Indiase Ministerie van AYUSH die je kunt volgen om stress te verminderen en u helpen fit te blijven in de strijd tegen Covid-19.

Be with Yoga, Be at Home. Stay Safe, Stay Fit.
Seema Manbodh,
Yoga Studente aan het Swami Vivekananda Culture Centre, Paramaribo, Suriname
pdf-icon.gif GOPIO’s_International_Conference_-_Yoga_for_The_Future_-_The_road_map.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May