PL-voorzitter opent volkswinkel Nickerie en verwelkomt HVB-toppers
27 Jun 2021, 01:53
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo heeft zaterdag de PL/ABOP volkswinkel geopend in Nickerie. Het doel is om dit jaar 25 winkels landelijk operationeel te hebben.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, kan zijn geluk niet op. Zaterdag opende hij een PL/ABOP volkswinkel in Nickerie. Daarnaast zijn partijgenoten die naar de HVB waren overgestapt 'terug naar huis'. Somohardjo zegt aan Starnieuws dat zijn partij samen met partner ABOP van plan is dit jaar nog 25 volkswinkels op te zetten in het hele land. Tien zijn reeds operationeel. Het doel is om levensmiddelen zo goedkoop mogelijk te verkopen, waardoor anderen gedwongen zijn om geen woekerwinsten te maken. Op de kostprijs wordt maximaal 10% winst gemaakt. 

Het ligt ook in de bedoeling om kleine ondernemers te stimuleren met economische activiteiten. Er is al een afspraak gemaakt met een leveranciers van kuikens. Mensen die kippen willen kweken, zullen worden ondersteund. Ook de afzet wordt gegarandeerd via de volkswinkels. Somohardjo merkt op dat er al teveel mensen bij de overheid zijn. Er is een overschot aan ambtenaren. Mensen moeten geholpen worden om te ondernemen.


Zaterdag was er al een behoorlijke toestroom van mensen naar de volkswinkel in Nickerie. Consumenten hebben gelijk het verschil kunnen merken in de prijzen. Somohardjo voert aan dat het wachten op de controledienst niet zal werken. Mensen zullen op basis van het verschil in prijzen winkels die de goederen te duur verkopen niet aandoen.

PL neemt voorlopig de goederen af bij bevriende importeurs. Het ligt in de bedoeling om zelf de levensmiddelen te importeren. Daartoe is een NV opgericht om te importeren en te exporteren (NV Volks Impex). Er zullen 50.000 aandelen van SRD 100 worden verkocht aan burgers die daar belangstelling voor hebben. Zo zal de NV in staat zijn goederen te importeren.

Terugkeer naar huis
 Ajoeb Moentari, die coordinator was van HVB-Regio West, is weer terug bij zijn eerste ‘politiek huis’. Zaterdag heeft hij zich samen met een groep aangemeld tijdens een vergadering van PL in Nickerie. De groep is door Somohardjo met open armen ontvangen. Hij is bijzonder gelukkig met de terugkomst van de oud PL’er en zijn groep. “Wij gaan de toekomst met een brede lach tegemoet”. Somohardjo geeft aan dat de partij weer op de weg van herstel is en dat de samenwerking met alle partijen in de coalitie en in het bijzonder met de ABOP, goed te noemen is. 

Moentari verontschuldigde zich bij zijn politieke guru Somohardjo, voor het verlaten van de PL. Ook gaf hij aan dat zijn besluit om de PL weer te ondersteunen voortvloeit uit een evaluatie van de afgelopen verkiezingen. Zijn streven is om gezamenlijk de schouders onder het werk te zetten om Suriname weer gezond te maken.

Soediana Kasban-Kartosentiko en Ajoeb Moentari met achterban terug bij PL.

Soediana Kasban-Kartosentiko, lijsttrekker en hoofdbestuurslid van de HVB in Nickerie, gaf aan dat ook zij een bijdrage wil leveren aan een beter Suriname. Zij deelde mee dat na een grondige evaluatie, de groep tot de conclusie is gekomen dat zij lering moet trekken uit de fouten. Daarom hebben zij besloten om hun volle ondersteuning te geven aan de PL. Zij maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om haar lidmaatschapaanvraag in te dienen bij de PL-voorzitter. Hiermee staaft zij haar overstap van HVB naar PL.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May