Verzoek vrijlating veroorzaker aanrijding afgewezen
25 Jun 2021, 06:38
foto


De rechter heeft donderdag het verzoek afgewezen om Henny L. voorlopig in vrijheid te stellen omdat de ernstige bezwaren nog overeind staan. Henny L., die een vervallen rijbewijs heeft, reed na een aanrijding door. Het slachtoffer heeft ernstig letsel bekomen.

Advocaat Maureen Nibte heeft het verzoek voor de vrijlating van Henny L. gedaan. Nibte zegt dat zij donderdag vanuit de rechtszaal is gebeld door de rechter. Zij heeft toen haar verzoek gedaan. Zij wist niet dat Henny L. voor zijn zaak naar de zitting was vervoerd, omdat verdachten afgelopen periode vanwege Covid-19 niet werden gebracht voor de behandeling van hun zaken. De rechter heeft deze zaak na de afwijzing van het verzoek uitgesteld tot 22 juli.

Volgens Nibte gaat het over het algemeen heel moeizaam met informatie over strafzaken. In de meeste gevallen krijgt zij niet eens te weten naar wanneer een strafzaak van haar cliënten is uitgesteld. Formeel heeft zij geen informatie ontvangen dat de komende zittingen wel of geen voortgang zullen vinden. “Advocaten zijn in het ongewisse.” In sommige gevallen bellen familieleden haar op om aan te geven dat verdachten zijn gehoord. De raadsvrouw zegt dat zij niets weet over de voortgang, waardoor zij de familie ook niet kan informeren. Zij heeft van de Orde van Advocaten en het Hof van Justitie geen nadere informatie ontvangen als advocaten wel of niet in het gerechtsgebouw mogen gaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May