Advocaten willen vrijlating verdachten houtuitvoerzaak
23 Jun 2021, 06:45
foto


De verdediging vraagt vandaag middels een kort geding de lijfelijke vrijlating van de verdachten die betrokken zijn bij de grootschalige illegale uitvoer van hout. Advocaten Chandra Algoe, Maureen Nibte en Irvin Kanhai geven afzonderlijk aan dat zij een kort geding zullen indienen omdat de verdachten naar hun oordeel momenteel onrechtmatig in detentie zijn.
 
Algoe zegt dat op 19 juni de beslissing van de bewaring is genomen. Haar cliënten hebben nog steeds geen beschikking ontvangen van de rechter-commissaris dat hen bewaring is verleend. Volgens Algoe dient zij het kort geding in vanwege de fouten van het Openbaar Ministerie. Ook Kanhai geeft aan dat de stukken niet zijn uitgereikt. Volgens hem zitten de verdachten momenteel onrechtmatig in detentie.
 
Nibte benadrukt dat de verdachten conform de wet bij de bewaring gehoord moeten worden. De verdachten, die zij rechtsbijstand verleent, beschikken ook nog niet over de beschikking dat hen bewaring is verleend. Zij weet dat het Hof van Justitie door Covid-19 als instructie heeft dat de verdachten niet worden gehoord. Op basis van het strafdossier wordt de bewaring verleend.
 
In deze zaak zijn in detentie de inklaarder, medewerker van de inklaarder, vier douaniers, een exporteur en drie medewerkers van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht.
 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May