Examenkandidaten VOJ en VOS mogen 30 juni naar school
23 Jun 2021, 01:26
foto
Minister Marie Levens dinsdag tijdens haar spreekbeurt in De Nationale Assemblee.


Eindexamenkandidaten van VOJ- en VOS-niveau mogen per 30 juni weer fysiek naar school. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dinsdag in De Nationale Assemblee meegedeeld dat de schooldeuren opengaan voor deze leerlingen. Zij deelde mee dat de instructies schriftelijk zouden worden gestuurd naar de schoolleiders.

Docenten en scholieren moeten zich op 30 juni aanmelden op school voor verdere instructies. De voorbereidingen worden getroffen om de examenkandidaten fysiek op school te ontvangen. Er mogen niet meer dan 15 leerlingen in de klassen. De Covid-protocollen zullen streng nageleefd moeten worden.

Diverse Assembleeleden hebben hun bezorgdheid geuit over dit schooljaar. Vicepresident Ronnie Brunswijk merkte op dat het onderwijs in het gehele land zorgen baart, maar de achterstand in het binnenland is nog groter. De regering zal er alles aan doen om oplossingen te vinden voor dit probleem. Hij benadrukte het belang van het onderwijs en deelde mee dat dit vraagstuk alle aandacht heeft van de regering. Sinds de Paasvakantie op 9 april zijn de scholieren niet meer fysiek naar school gegaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May