Spanningen lopen hoog op bij directie Grassalco
21 Jun 2021, 12:35
foto
Het gaat niet goed bij het staatsbedrijf Grassalco NV. Lage inkomsten en hoge schulden nekken het bedrijf.
(Foto: Grassalco NV)


Het gaat niet goed met Grassalco NV. Het bedrijf heeft niet alleen torenhoge schulden, maar de inkomsten zijn ook drastisch teruggevallen. Het lukt de directie onder leiding van Wesley Rozenhout, die sinds het derde kwartaal aanzit, niet om zaken binnen de onderneming op orde te krijgen.

Starnieuws verneemt dat het bedrijf met moeite de alsmaar stijgende salarissen heeft betaald. Voor deze maand is het nog heel onzeker of de werknemers hun lonen zullen ontvangen. Om de salarissen van de werknemers te betalen, wordt de afbetaling van schuldeisers verder vooruit geschoven, waardoor de schulden alleen maar groter worden. Vernomen wordt dat de directie zo'n 45 family and friends heeft geaccommodeerd in drie maanden tijd.

Het personeel leeft in grote onzekerheid, vooral nadat vrijdag twee directieleden op de vuist gingen nadat de spanningen heel hoog waren opgelopen. Een werknemer die anoniem wenst te blijven, zegt dat er rake klappen zijn uitgedeeld in de directiekamer tijdens een spoed directievergadering. De directieleden hebben eerst fel naar elkaar uitgehaald, waarbij de tirade tot de receptie en buiten te horen was. Ze zijn elkaar daarbij fysiek te lijf gegaan.

De recente ontwikkelingen zijn in de regeringstop én in de politieke partijtop besproken. Wat de uitkomst van die gesprekken is, is nog niet duidelijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May