EK 2021: Kroatië sleept een punt uit duel Tsjechië
18 Jun, 15:01
foto
Patrik Schick verzilvert de penalty voor Tsjechië.(Foto: AFP)


Tsjechië en Kroatië hebben score in balans gehouden in de Hampden Park in Glasglow, 1-1. Kroatië moest het duel met Tsjechië winnen en dat besefte bondscoach Zlato Dalic maar al te goed. "Het wordt niet makkelijk, toch ben ik optimistisch." Gaandeweg het duel wordt duidelijk dat Kroatië niet meer het team is dat ze ooit waren. Geen Mario Mandzukic en niet genoeg doelpunten, maar wel genoeg goede spelers om meer te doen dan ze tot nog toe hebben gepresteerd.

De betere start kwam van de Tsjechen. Luca Modric komt iets meer op de bal, maar daar rolt niets uit. Een hoekschop van Kroatië loopt ook op niets uit, maar Patrik Schick krijgt een elleboog van Dejan Lovren bij het betwisten de bal. VAR beslist: strafschop. Schick, bij wie het bloeden van de neus is gestelpt, plaatst zich achter de bal op de stip, 1-0 in de 37e minuut. Op dit moment is Schick met drie goals topschutter.

Kroatië komt binnen enkele seconden na de herstart aan de bal. Het leder valt vlak voor de voeten van Ante Rebic, maar die haalt wild uit vanop tien meter afstand. Gelijkmaker verdampt tot kort na de rust. Ivan Perišic zorgt voor de gelijkmaker. Hij duikt na een snel genomen vrije trap de zestien in, kapt zich vrij, ontdoet zich van belager en knalt in de verste hoek voorbij Vaclik.

Tsjechië blijft proberen, terwijl de Kroaten ook niet beter doen. De partij knabbelt verder tot Perisic voorzet voor invaller Bruno Petkovic. Diens schot gaat met reflectie over het doel. Tsjechië schijnt zich te schikken met de score, want het heeft dan vier punten uit twee wedstrijden en gaat voorlopig aan kop in Groep D. Kroatië heeft nu een punt uit twee wedstrijden.
Advertenties