Copa America: Venezuela frustreert Colombia: 0-0
17 Jun 2021, 20:10

In groep A namen Columbia en Venezuela het tegen mekaar op in het Estádio Olímpico Pedro Ludovico te Goiânia, Brazilië. Colombia won zijn eerste wedstrijd, terwijl Venezuela nog zonder punten zit. De verwachting is dat Venezuela de aanval zal opzoeken, omdat een overwinning zijn verblijf in de Copa zou kunnen verlengen. Aan de andere kant zal Colombia het op papier zwakker geachte Venezuela aan de zegekar willen binden om wat ademruimte te hebben tegen Peru en Brazilië. Alle ingrediënten voor een aantrekkelijke wedstrijd zijn dus aanwezig. De wedstrijd stond onder leiding van de Paraguayaanse arbiter Eber Aquino. Na een 0-0 ruststand, eindigde de wedstrijd zoals het begon: 0-0.

Vanaf het begin gingen beide ploegen zoals verwacht, vol in de aanval. Colombia had duidelijk in alle opzichten de overhand en creëerde ook enkele kansen in de eerste minuten, maar de Venezolaanse verdediging hield stand. Venezuela kwam geleidelijk aan beter voor de dag en slaagde er ook in om achter de Colombiaanse verdediging te komen, maar echt gevaarlijk  werd het niet voor sluitpost David Ospina.

In de 24e minuut haalde Edwin Cardona uit vanaf de tweede lijn, maar zag doelman Wuilker Fariñez tot het uiterste gaan om zijn inzet uit het doel te houden. Duvan Zapata had in de 32e minuut een goede kans op Colombia op voorsprong te brengen, maar ook ditmaal stak doelman Fariñez daar een stokje voor. Luttele minuten later bracht Juan Cuadrado collega Zapata in stelling, maar ook ditmaal was de briljante doelman Fariñez hem de baas. In de 38e minuut stuitte ook Luis Muriel van dichtbij op doelman Fariñez die zijn ploeg staande hield. Colombia bestormde het Venezolaanse doel, maar dankzij de beste man aan Venezolaanse kant doelman Fariñez, bleef de stand tot aan de pauze zoals het begon: 0-0.

Kort na rust had Zapata een halve kans, maar onder druk kopte hij naast het doel. Minuten later kopte Zapata die duidelijk zijn dag niet had, hopeloos over. In de 53e minuut trapte Matheus Uribe een spectaculaire bicicleta, die even spectaculair door doelman Fariñez tot hoekschop werd verwerkt. Met nog een kwartier te gaan trokken de Venezolanen zich op de eigen helft terug. De Venezolanen dreven de Colombianen tot wanhoop met deze defensieve instelling, hetgeen resulteerde in veel overtredingen door de Colombianen. Kort voor tijd was er weer een dringende actie nodig van doelman Fariñez om Uribe het scoren te beletten. Ook de ingevallen Miguel Borja moest zijn meerdere erkennen in Fariñez, toen deze zijn bicicleta nog net uit zijn doel hield. In blessuretijd werd de ingevallen Luiz Diaz vroegtijdig het veld uitgestuurd door arbiter Aquino, nadat hij op het been van een tegenstander trapte.