Jongeman vrij na vergoeding 25 benadeelden
09 Jun 2021, 01:57
foto


Tyrel A. (19), die sedert 12 mei was aangehouden voor oplichting, is dinsdag in vrijheid gesteld. Advocaat Maureen Nibte had het verzoek gedaan aan het Parket welk gehonoreerd is. Zij zegt dat 25 benadeelden zijn vergoed voor SRD 80.000.

De benadeelden hadden telefoons besteld bij Tyrel A. waarvoor zij ook hadden betaald. Toen zij de telefoons niet kregen, deden zij aangifte tegen de jongeman. De verdachte heeft verklaard dat hij zelf is benadeeld. Hij heeft zakengedaan met een ander in Nederland. In het begin ging alles goed, maar op een gegeven moment maakte hij een groot bedrag over voor zijn zakenpartner die daarna niets van zich liet horen.

Tyrel A. vertelde dat hij de verplichtingen jegens de benadeelden niet kon nakomen. Dat was niet zijn bedoeling. Hij heeft vanaf zijn aanhouding bereidheid getoond de aangevers terug te betalen. De benadeelden hebben bij de politie aangiftes gedaan. Anderen hebben zich aangemeld bij de advocaat voor registratie. De raadsvrouw zegt dat een klein deel van de benadeelden nog betaald moet worden. Volgens haar krijgt eenieder zijn geld terug.
Advertenties