Na 21 juni grote hoeveelheid vaccins uit Nederland
28 May 2021, 18:16
foto


De levering van vaccins uit Nederland (AstraZeneca) wordt na week 25 - vanaf 21 juni dus - verwacht in Suriname, indien de aanleveringen op tijd zijn. Er zal tussen de 500.000 en 750.000 doses worden geschonken. Dit zijn de ministers van Volksgezondheid van beide landen, Amar Ramadhin en Hugo de Jonge overeengekomen.

Suriname had ook het verzoek gedaan voor het beschikbaar stellen van geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en de inzet van Nederlands medisch personeel in het kader van het bestrijden van de Covid19-pandemie. Gezien de acute behoefte aan medicinaal zuurstof zal met ondersteuning van het Nederlandse ministerie van Defensie een tweetal zuurstofcontainers worden ingezet in Suriname, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Oud-directeur-generaal van het RIVM, Marc Sprenger, zal vanuit de Nederlandse kant de coördinatie van de steun op zich nemen. Samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische centra kijkt hij naar een zo spoedig mogelijke inzet van medisch personeel in Suriname. In Suriname zal de coördinatie worden geleid vanuit het ministerie van Volksgezondheid.

Details en planning worden de komende dagen verder uitgewerkt door Nederlandse- en Surinaamse partners en gecoördineerd door de Surinaamse ambassadeur in Nederland.

Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December