Illegale geldwisselaar Sopo in vrijheid gesteld
27 May 2021, 01:26
foto


T. S. alias Sopo is woensdag door het Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Zijn advocaten, onder wie Arjan Ramlakhan, hadden een verzoekschrift op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering ingediend bij de rechter-commissaris (rc). Ramlakhan zegt dat het OM in eerste instantie niet willig was om de zaak buiten proces af te handelen, terwijl het een vast gebruik is van het OM bij economische delicten.
 
De Wet Economische Delicten biedt, bij overtreding, de mogelijkheid, de zaak buiten proces af te handelen na betaling van een boete. Bovendien was het gelijkheidsbeginsel volgens Ramlakhan geschonden, omdat in een soortgelijk geval de mogelijkheid wel aan die verdachte is geboden door het OM.

Bij Sopo werd in beslag genomen iets meer dan SRD 500.000, € 400 en enkele honderden US$ dollars. Hij bekende geen vergunning te hebben om te wisselen. Het OM besloot toch de zaak buiten proces af te handelen, waarna het de verdachte in vrijheid heeft gesteld na de betaling van een boete. Dit gebeurde nog voordat het verzoek van Ramlakhan woensdag bij de rc in behandeling werd genomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May