Voordeel van de twijfel voor president Santokhi
23 May 2021, 02:21
foto


Als voorzitter van de jongerencommissie van Commewijne wil ik het Surinaamse volk enkele zaken in herinnering brengen. Op 25 mei 2020 heeft de VHP onder leiding van Chan Santokhi de verkiezingen grandioos gewonnen. De nieuwe regering zou eigenlijk omstreeks 12 augustus 2020 moeten aantreden, maar zij is een maand eerder, in juli aan het bewind gekomen. De reden hiertoe was dat de NDP-regering de salarissen van de ambtenaren niet meer kon garanderen en heeft daardoor meegewerkt aan deze vervroegde intrede.

Het is publiek geheim dat de NDP regering de afgelopen tien jaar een catastrofe beleid gevoerd heeft. Zij moest het hebben van leningen hier en daar tegen torenhoge hoge rentes, waarbij de aflossingen een groot probleem was. Eigenlijk was zij blij de regeermacht over te dragen omdat zij niets meer voor dit volk kon garanderen c.q. betekenen. 

Met het aantreden van president Santokhi heeft de Republiek Suriname een capabele, integer, internationaal gedragen leider, die voor een no-nonsense beleid voorstaat. Bij zijn aantreden heeft hij direct maatregelen moeten treffen, om het slechte beleid van de NDP-regering met de miljarden schulden een halt toe te troepen. Op de eerste plaats moest er een diepgaand onderzoek gepleegd worden naar de malversaties die gepleegd zijn bij de Centrale Bank van Suriname, waarbij onder andere de governor Van Trikt nog steeds gevangen zit. De president was derhalve genoodzaakt te bezuinigen om heel wat zaken zelfstandig te kunnen doen; denk maar aan het uitbetalen van salarissen zonder leningen aan te gaan. Bezuinigen zullen zeker een wissel trekken op de burger, maar in tijd zal dezelfde burger van zoete vruchten genieten.

Door de doorgevoerde bezuinigingen is de regering in staat geweest o.a. scholen te bouwen, in Marowijne, Para en Saramacca. De waterproblematiek in Commewijne wordt ook opgelost door de bouw van een waterstation te Peperpot. Deze zijn zaken die binnen 8 maanden tot stand zijn gekomen. Er is veel kapot gemaakt in tien jaar tijd en het is een illusie om alles wat kapot gemaakt is, binnen een jaar weer te herstellen. Let wel deze regering zit pas tien maanden terwijl wij mandaat gekregen hebben voor 60 maanden. Geef de regering de ruimte om de weg die zij ingeslagen heeft voort te zetten. Op 25 mei 2021 zal de regering met een boekwerk uitkomen waarin u als burger kunt lezen wat zij in 1 jaar tijd reeds gerealiseerd heeft. Derhalve vraag ik u: blijf de president ondersteunen want we zijn reeds op de goede weg!

Mr. Preshand Baldew
prebaldew@hotmail.com
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May