Educatieve game met Surinaams tintje gaat internationaal
22 May 2021, 18:56
foto
Gaming voor Natuurbehoud - Go Slo. (Beeld: TumsiCreative)


Game developers Shafeek Nazir en Anthony Toney hebben met de 'TumsiCreative Go Slo game' een educatief spel met een Surinaams tintje ontwikkeld. De game is te vinden in verschillende internationale game shops, zoals Amazon Appstore, Steam, Google Play en Apple App Store. "Het doel van dit project is om een heel populaire markt, namelijk de gaming industry uit te proberen, en gelijk te lanceren naar de groep van dierenliefhebbers en gamers in Suriname," zegt Nazir.

"Daarnaast is bewustwording creëren voor een betere samenleving ook een goal, maar op een entertainende manier. Samen met Green Heritage Fund Suriname (GHFS) zou dit een uitstekend project worden," zeggen Toney en Nazir. Zij hebben GHFS benaderd om te zien of er een samenwerking mogelijk was, schrijft de organisatie in een persbericht.

Monique Pool, directeur van GHFS, zegt al jarenlang voorstander te zijn van het bevorderen van ICT-onderwijs en beroepen in de ICT-sector, waaronder in animatie en coding, evenals andere high-tech beroepen waarbij het milieu gespaard blijft. Zij is enthousiast ingegaan op de samenwerking met TumsiCreative, het Surinaamse bedrijf achter deze game.

Pool geeft aan dat zij niet van de generatie is, die is opgegroeid met gamen. “Maar ik vind dit wel een hele leuke game, met een heel spannend verhaal erachter. Een luiaard die het bos moet redden, omdat hij een speciale stof in zijn vacht heeft die het bos kan genezen. En dan al die Surinaamse dieren erin, dit is gewoon heel bijzonder."

"De game heeft 3 karakters die Slo, de luiaard gaan helpen op zijn avontuur," zegt Nazir. "Dit zijn unieke dieren van het Amazonegebied. Daarnaast is Motty de beschermer van Slo op zijn tocht om het bos te redden en door middel van Motty participeert de speler in dit natuurbeschermingsavontuur." "Opbrengsten van de game worden voor een deel door de game developers gedoneerd aan het werk van onze stichting, wat is dat een mooi gebaar," zegt Pool.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May