Noodlanding Braziliaans drugsvliegtuig in Orealla
21 May 2021, 10:00
foto
Het drugsvliegtuig dat donderdagmiddag een noodlanding heeft gemaakt in Orealla in Guyana.


Een klein eenmotorig vliegtuig met een Braziliaans registratienummer heeft donderdagmiddag een noodlanding gemaakt in het Guyanese Orealla in East Berbice Corentyne. Aan boord werd een grote hoeveelheid cocaïne aangetroffen.

Er waren twee personen aan boord van het vliegtuig samen met verschillende grote pakketten cocaïne. De noodlanding werd gemaakt langs een weg die in aanbouw is in de regio.

De twee Braziliaanse piloten zijn aangehouden en de lading cocaïne is in beslag genomen.

Bewoners van het gebied vertelden de Guyanese media dat nadat het vliegtuig was geland, de mannen door het dorp liepen om informatie te vragen over het gebied te zoeken voordat ze door de politie werden benaderd.

Het vermoeden bestaat dat de piloten de rijbaan aanzagen voor een landingsbaan, aangezien deze zich dicht bij de plaats bevindt waar ooit een oude landingsbaan was.

Een bewoner vertelde dat de Braziliaanse piloten hebben uitgelegd dat ze gedwongen waren het vliegtuig te landen vanwege het slechte weer in het gebied en dat het vliegtuig bijna geen brandstof meer had.

De politie in het gebied heeft de noodlanding van het vliegtuig bevestigd, maar heeft niet gezegd wat er aan boord is aangetroffen. Het hoofdkantoor van de Guyana Police Force en CANU zijn op de hoogte gesteld van de ontdekking en doen beide onderzoek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May